Filosoffen Niels Bohr David Favrholdt

ISBN:

Published: 2009

Hardcover

460 pages


Description

Filosoffen Niels Bohr  by  David Favrholdt

Filosoffen Niels Bohr by David Favrholdt
2009 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 460 pages | ISBN: | 3.35 Mb

Fysiker, nobelpristager, ridder af Elefantordenen, filosof. Niels Bohr er en af de helt centr ale skikkelser i det 20. århundrede.Niels Bohr (1885-1962) er et af de store navne i fysikkens historie - på linje med Aristoteles, Galilei, Newton ogMoreFysiker, nobelpristager, ridder af Elefantordenen, filosof.

Niels Bohr er en af de helt centr ale skikkelser i det 20. århundrede.Niels Bohr (1885-1962) er et af de store navne i fysikkens historie - på linje med Aristoteles, Galilei, Newton og Einstein, først og fremmest berømt for sine væsentlige bidrag til forståelsen af atomets struktur og udviklingen af kvantemekanikken. Bohrs tanker var ikke kun videnskabelige iagttagelser, men knyttet til en dybt original og sammenhængende filosofi om forholdet mellem verden, og hvordan vi beskriver den. Hans filosofiske synspunkt udgør den største vendingi filosofien siden Immanuel Kant.I Filosoffen Niels Bohr samler professor David Favrholdt trådene fra sit mangeårige studium af forskeren, mennesket og tænkeren Niels Bohr.

Favrholdt giveren levende gennemgang af naturvidenskabens historie, fra de gamle grækere, over Newton til Ørsted og Einstein, der gør det muligt at forstå, præcis hvor banebrydende Niels Bohrs tanker var.OM FORFATTERENDavid Favrholdt (f. 1931) cand.psych., mag.art. i filosofi og dr.phil. fra Københavns Universitet, professor i filosofi og videnskabshistorie ved Syddansk Universitet, Odense.

Elev af Bohr, medlem af Videnskabernes Selskab siden 1976 og i Academia Europaea siden 1989.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Filosoffen Niels Bohr":


elavil.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us